Stroom Gas Vergelijken 2024 | www.stroomgasvergelijken.nl (ACTUEEL)

Vergelijk, bespaar en stap over

Vergelijk je energie en bespaar

Voer uw postcode en huisnummer in voor een gepersonaliseerde berekening.

Wanneer is de beste tijd om van energieleverancier te veranderen?

Lees meer in onze energie blog.

Het juiste moment kiezen om van energieleverancier te veranderen, kan lastig zijn. De beste tijd om over te schakelen is echter:

Wanneer je aan het einde bent van een vaste contractperiode

Goedkopere deals voor ‘nieuwe klanten’ vervallen vaak na een bepaalde periode en veranderen in een standaardtarief. Deze tarieven zijn doorgaans een stuk duurder.

Voordat de winter aanbreekt, als je geen vast tarief hebt

De meeste mensen verbruiken in de zomer minder energie. Het vergelijken van prijzen in de warmere, lichtere maanden kan ervoor zorgen dat je een goedkoper tarief krijgt voordat de winter aanbreekt en jouw energieverbruik stijgt.

Als je vermoedt dat de prijzen gaan stijgen

Vaak hoor je in het nieuws geruchten over een voorspelde stijging van de energieprijs. En wanneer de ene energieleverancier een tariefverhoging aankondigt, volgen anderen meestal. Als de prijzen stijgen, kan het een goede optie zijn om een ​​vast tarief af te sluiten, waarbij je jouw tarief tussen één en vijf jaar kunt garanderen, afhankelijk van de deal. Maar wees voorzichtig met het overschakelen naar een standaard variabel tarief wanneer de prijzen stijgen. Dat komt omdat het mogelijk is dat een tariefverhoging nog niet in het variabele tarief is verwerkt.

Als de omstandigheden veranderen

Als je bijvoorbeeld met pensioen gaat, zal jouw stroomverbruik overdag waarschijnlijk toenemen. Kinderen die het nest verlaten, kunnen ook ervoor zorgen dat er zaken veranderen. Wellicht kun je een ander tarief vinden dat beter bij jouw nieuwe thuisleven past.

Doe ook de energie overstap check

Zelf ook vergelijken of het de beste tijd is om van energieleverancier te veranderen, voer de postcode in en bekijk het aanbod.

Kan ik van energieleverancier veranderen als ik huur?

Ja, meestal kun je van energieleverancier wisselen als je huurt. Als huurder heb je het recht om over te stappen als je jouw leverancier rechtstreeks betaalt voor de energie die je gebruikt. Je huisbaas heeft misschien een ‘voorkeursleverancier’ genoemd in de huurovereenkomst, maar dit heeft geen invloed op je recht om over te stappen.

Het is echter de moeite waard om jouw huisbaas te laten weten of je van energieleverancier gaat veranderen. Als je geen slimme meter hebt en je kiest voor een tarief waarbij er een moet worden geïnstalleerd, dan moet je toestemming vragen aan je huisbaas.

Je hebt niet het recht om van leverancier te veranderen als je huisbaas je energierekening betaalt en vervolgens kosten in rekening brengt. Maar je kunt je verhuurder altijd vragen om van energieleverancier te veranderen.

Beste acties

Tot € 400 cashback op je nieuwe energie abonnement.

All-in tarieven

Bij het kiezen van je energie altijd all-in tarieven.

Overstappen

Overstappen & verlengen eenvoudig en snel.

Score: 9,3!

Beoordeeld met een 9,3!

9.3/10

Privacy

Wij vinden jouw privacy belangrijk.

Actueel en onafhankelijk

Altijd up-to-date vergelijken.

Stroom Gas Vergelijken

Contact informatie:

COMPARAR Consumenten Vergelijking
Plaats: Groningen
Kvk-nummer: 68036159
Btw-nummer: NL109741432B01
E-mailadres: info@stroomgasvergelijken.nl

Wij gebruiken een veilige verbinding met SSL van Comodo.

veilig

Openingstijden

Hulp en contact

Heb je een vraag of opmerking? Neem contact met ons op.

Stroom Gas Vergelijken 2012 – 2024 De beste stroom & gas aanbiedingen

www.stroomgasvergelijken.nl