Stroom Gas Vergelijken 2024 | www.stroomgasvergelijken.nl (ACTUEEL)

Vergelijk, bespaar en stap over

Vergelijk je energie en bespaar

Voer uw postcode en huisnummer in voor een gepersonaliseerde berekening.

Gas Licht Vergelijken

Gas en licht vergelijken en uw jaarrekening verlagen. Opzoek naar een goedkope energieleverancier? Deze kunt u vinden door energie te vergelijken en uw huidige verbruik te vergelijken met aanbieders van energie. Onze vergelijker toont op basis van uw postcode de tarieven voor gas (m3) en stroom (kWh). Indien u meerdere energiemaatschappijen selecteert kunnen deze naast elkaar worden gezet en worden vergeleken. Hierdoor vind u de goedkoopste energieaanbieder. 

Doordat de prijs van gas vaak wisselt is het ten slotte goed om je gas en licht te vergelijken. De vergelijking gebeurt alleen op basis van de gasprijs, dat heeft alles te maken met het feit dat energiemaatschappijen niet mogen concurreren op basis van belastingen en heffingen.

Direct Gas Licht vergelijken

Voor uw postcode en huisnummer + toevoeging in om direct te vergelijken.

Goedkoopste gas licht voor 2024

Bent u op zoek naar de goedkoopste gas licht aanbieder voor 2024, bekijk dan wat u dit jaar kunt besparen op uw energie verbruik. Elke dagen plaatsen we de goedkoopste energieaanbiedingen. Hierdoor helpen we consumenten aan kostenbesparing. Gas en licht vergelijken is eigenlijk ook heel eenvoudig. Je moet er wel 5 minuten vrij voor maken wat jaarlijks tegelijkertijd honderden euro’s kan besparen.

Gas & Licht Vergelijken in Nederland

Gas en licht heeft bijna iedereen in Nederland, dat wil zeggen dat Nederlanders geregeld vergelijken. Ook dit jaar was een record als het gaat om gas en licht vergelijkers. Hierdoor ook van consumenten die overstapten. Volgens het ACM waren meer dan één op de vijf huishoudens tussen april 2019 en april 2020 overgestapt van gas en licht. Dit was een record als in vergelijking met het jaar daarvoor. 

Goedkoopste Gas en licht

Wat is voor u de goedkoopste gas en licht aanbieder voor  2024? Voer uw verbruik in en wij tonen u de goedkoopste gas en licht providers.

De volgende energieleveranciers vergelijken wij: Budget Energie, Delta, Eneco, Energiedirect.nl, Engie, Essent, NeoSmart, NLE, NoordEnergie, Oxxio, Power.nl, Powerpeers, Pure Energie, Vandebron, Vattenfall en Veba. Deze gaslicht aanbieders updaten dagelijks de prijzen en zijn direct zichtbaar in de Stroom Gas Vergelijker.

Top 5 – Goedkoopste Gas en Licht providers

De top 5 aanbiedingen voor de goedkoopste energie en gas providers. De acties bestaan uit cadeaubonnen, cashbacks of welkomstpremies. Je kunt ook eenvoudig energie vergelijken met de vergelijker.

Hieronder staan de actuele aanbiedingen van dit moment. Daarnaast vind je alle aanbiedingen op onze aanbiedingen pagina. Zo ontvangt u bij Vattenfall een cadeau XL naar keuze(1-jarig gas licht contract), bij Essent een cadeau van €250,00 euro(3-jarig gas licht contract) en bij EnergieDirect een PSV fanstore tegoed.

Welkomstpremie energieleverancier

De welkomstpremie van een energieleverancier die u heeft gekozen, ontvangt u doordat u een nieuwe klant bent geworden bij hen. Alle energieaanbieders geven deze cashbacks, kortingen of welkomstpremies weg om zo nieuwe klanten te verwelkomen. Hiermee kun je meteen besparen op je energie (eind)rekening.

Wanneer kan ik Gas en Licht aanvragen?

Gas en licht kan worden aangevraagd wanneer:

  • U gaat verhuizen: U gaat verhuizen en moet op het andere adres ook weer een energiecontract afsluiten. Soms kunt u deze ook overdragen naar het nieuwe adres. Vaak is het voordeliger om een nieuw contract af te sluiten. Let op: Indien u vroegtijdig verhuist binnen een jaar kan het zijn dat u een overstapboete moet betalen.
  • Ik heb een nieuwbouwhuis gekocht: Dan dient er een nieuw energiecontract te worden aangevraagd. U zal van uw netbeheerder een brief ontvangen waarin wordt gevraagd binnen 20 dagen een energieleverancier voor gas en licht te zoeken.

Recente ervaringen van energieleveranciers

Meer beoordelingen lezen van gas licht leveranciers? Lees ze op onze ervaringen pagina.

Goedkope gas en licht in uw provincie

Uw energieleverancier in uw eigen provincie. We vergelijken voor u de energie op basis van uw postcode. Het kan per provincie verschillen wat de kosten zijn voor de levering van stroom en gas. Kies uit de onderstaande provincies en voer uw postcode in. 

Onze vergelijker toont de premie in het bereik van de netbeheerder. Deze prijzen zijn altijd actueel. u kunt ook op plaatsnaam zoeken. 

In de onderstaande provincies vergelijken we de energie. Klik de gewenste provincie aan.

Aanbieders van Gas & Licht

De grootste aanbieders van Gas en Licht in Nederland.

Waarom stappen steeds meer mensen over met gas en licht?

Steeds meer huishoudens stappen over van gas en licht. Dit komt mede omdat huishoudens kunnen besparen op energie. Dat heeft alles te maken met de komst van duurzame energieleveranciers. Mensen zoeken steeds meer naar groene energieopwekking en zijn hiervoor ook bereid wat extra’s te betalen. Uit onderzoek is gebleken dat van de 650.000 huishoudens de volgende redenen het belangrijkst vinden om over te stappen. 

Reden

Percentage

Prijs energie

74%

Duurzame energie

21%

Welkomstcadeau

17%

Betrouwbaarheid

8%

Service

7%

Klantvriendelijkheid

6%

Speciale dienst

5%

Advies van een kennis

4%

Anders

4%

Weet ik niet

3%

Tabel 1; Belangrijkste redenen om over te stappen van gas en licht.

Belangrijkste redenen overstappen gas licht

Wanneer we de tabel bekijken is er ten eerste te zien dat 74% van de ondervraagden de prijs van energie het belangrijkste vinden. Daardoor stappen ze over van energie. Met een nieuwe energie tarief zijn de prijzen vastgesteld op bijvoorbeeld 24 cent per kWh. Bij een variabel tarief kan dit ineens 29 cent per kWh zijn. Deze verschillen zorgen ervoor dat jaarlijks consumenten € 600,00 teveel voor hun energie betalen. Dat is ook de reden waarom gas licht vergelijken belangrijk is om jaarlijks te doen. Dag wil zeggen, wordt geen energieslaper!

Gas Licht Vergelijken

Start ook met Gas Licht Vergelijken en stap over van energieleverancier. Voer uw postcode, huisnummer en eventuele toevoeging en kijk wat u kunt besparen. update: Door Corona(COVID19) is er een stijging van het energieverbruik. Ga daardoor ook gas licht vergelijken en kijk wat je tijdens deze periode kunt besparen op je energieverbruik. 

Meer lezen over hoe je Gas & Licht kunt besparen of hoe je overstapt?

Meer lezen over hoe je van energieleverancier veranderd? Of zoek je tips hoe je kan besparen op energie. Elke week schrijven we meerdere blogs op het gebied van besparen en duurzamer omgaan met energie. Je vind ze hieronder.

Beste acties

Tot € 400 cashback op je nieuwe energie abonnement.

All-in tarieven

Bij het kiezen van je energie altijd all-in tarieven.

Overstappen

Overstappen & verlengen eenvoudig en snel.

Score: 9,3!

Beoordeeld met een 9,3!

9.3/10

Privacy

Wij vinden jouw privacy belangrijk.

Actueel en onafhankelijk

Altijd up-to-date vergelijken.

Stroom Gas Vergelijken

Contact informatie:

COMPARAR Consumenten Vergelijking
Plaats: Groningen
Kvk-nummer: 68036159
Btw-nummer: NL109741432B01
E-mailadres: info@stroomgasvergelijken.nl

Wij gebruiken een veilige verbinding met SSL van Comodo.

veilig

Openingstijden

Hulp en contact

Heb je een vraag of opmerking? Neem contact met ons op.

Stroom Gas Vergelijken 2012 – 2024 De beste stroom & gas aanbiedingen

www.stroomgasvergelijken.nl