Stroom Gas Vergelijken 2024 | www.stroomgasvergelijken.nl (ACTUEEL)

Vergelijk, bespaar en stap over

Vergelijk je energie en bespaar

Voer uw postcode en huisnummer in voor een gepersonaliseerde berekening.

Hoe je van energieleverancier verandert?

Van energieleverancier veranderen maar niet weten hoe het werkt? We leggen het graag voor je uit.

Hoe je van energieleverancier verandert

Van energieleverancier wisselen

Als je besluit om over te stappen, kun je rechtstreeks contact opnemen met de nieuwe leverancier. Het overstapproces kan één tot drie maanden duren, afhankelijk van jouw leverancier, distributeur en waar je je bevindt in de factureringscyclus. Het gaat over het algemeen sneller als je een slimme meter hebt geïnstalleerd. 

Jouw elektriciteitsvoorziening wordt niet onderbroken als je van contract verandert of naar een andere leverancier verhuist. Als je van stroom verandert, heb je een bedenktijd die ingaat op de datum waarop je informatie over het energiecontract ontvangt. Je kunt van gedachten veranderen en het contract binnen deze termijn opzeggen. 

Op StroomGasVergelijken.nl helpen wij jou graag met het vinden van de beste stroomleverancier. Volg de stappen hieronder om op een gemakkelijke manier over te stappen:

In 6 stappen wisselen van energieleverancier

  1. Jouw energieverbruik
  2. Jouw basisinformatie
  3. Jouw huidige leverancier
  4. Vergelijk energieleveranciers
  5. Kies jouw energieleverancier
  6. Vul jouw gegevens in

Stap 1 - Jouw energieverbruik

Om de verschillende energieprijzen te kunnen vergelijken, hebben we (een schatting van) jouw jaarlijkse verbruik nodig. Zoek jouw verbruik op de energierekening van vorig jaar. Weet je niet zeker wat jouw verbruik is? Gebruik een van onze schattingen door op het pictogram te klikken dat het beste bij jouw huishouden past. Deze schattingen berekenen wij op basis van het gemiddeld gebruik in Nederland. Het is ook mogelijk om leveranciers voor gas en elektriciteit apart te vergelijken.

Stap 2 - Jouw basisinformatie

De tweede stap is het invullen van de basisgegevens. We hebben alleen jouw postcode en huisnummer nodig. Eventuele aanvullingen op jouw huisnummer kunnen in hetzelfde vak worden toegevoegd.

Stap 3 - Jouw huidige leverancier

Selecteer je huidige energieleverancier in de vervolgkeuzelijst. Je vindt jouw leverancier op jouw laatste energierekening. Als je momenteel geen leverancier hebt, selecteer je ‘Weet ik niet / niet van applicatie’ (Geen).

Stap 4 - Vergelijk energieleveranciers

Na het invullen van het formulier klikt je op de knop ‘Vergelijk energieprijzen’. Dit leidt je naar de volgende pagina, waar alle energieleveranciers op prijs zijn gerangschikt. Maak gebruik van de filtermogelijkheden om verder de leverancier te selecteren die het beste bij je past.

Stap 5 - Kies jouw energieleverancier

Na het filteren van de energieleveranciers, is het tijd om er een te kiezen. De lijst met leveranciers bevat informatie om je te helpen beslissen. Wanneer je jouw beslissing hebt genomen, klik je op ‘vraag nu aan’ om toe te passen.

Stap 6 - Vul jouw gegevens in

Vul op de volgende pagina jouw basisgegevens in, vink het vakje aan om onze ‘Algemene voorwaarden’ te accepteren en klik op ‘Bevestigen’ (bevestigen). Nu heb je je aangemeld bij je nieuwe energieleverancier. Tot 14 dagen na jouw bevestigingsmail kun je het contract annuleren als je van gedachten verandert.

Wat gebeurt er nadat je van leverancier bent veranderd?

Jouw oude provider kan contact met je opnemen

Met zoveel concurrentie op de markt, kan jouw oude energieleverancier contact met je opnemen om je een betere deal aan te bieden om te blijven.

Ontvang een welkomstpakket van jouw nieuwe provider

Je ontvangt een welkomstpakket per post of online waarin je om betalingsinformatie en accountgegevens wordt gevraagd.

Een laatste meterstand vindt plaats

Jouw oude energieleverancier doet een meterstand om een eindafrekening te regelen. Dit kan enkele dagen tot een paar weken duren, aangezien het afhangt van wanneer jouw meter voor het laatst is uitgelezen.

Jouw nieuwe energieleverancier neemt contact met je op

Zodra jouw account is overgenomen door jouw nieuwe elektriciteitsleverancier, ontvang je een melding en word jouw volgende factuur van hen afgeschreven.

Krijg toegang tot speciale functies van jouw plan

Of het nu gaat om frequent flyer-punten of een beloningsprogramma voor klanten, je kunt inloggen op jouw account en alle functies activeren.

Wanneer kan ik zonder boete van energieleverancier veranderen?

Als je van energieleverancier verandert terwijl je nog in je vaste dealperiode zit, moet je mogelijk een uitstapvergoeding betalen. Je uitstapvergoeding wordt meestal tot 49 dagen voor het einde van je contract kwijtgescholden, dus je hebt genoeg tijd om rond te kijken en je energieschakeling te starten voordat je vaste deal afloopt.

Beste acties

Tot € 400 cashback op je nieuwe energie abonnement.

All-in tarieven

Bij het kiezen van je energie altijd all-in tarieven.

Overstappen

Overstappen & verlengen eenvoudig en snel.

Score: 9,3!

Beoordeeld met een 9,3!

9.3/10

Privacy

Wij vinden jouw privacy belangrijk.

Actueel en onafhankelijk

Altijd up-to-date vergelijken.

Stroom Gas Vergelijken

Contact informatie:

COMPARAR Consumenten Vergelijking
Plaats: Groningen
Kvk-nummer: 68036159
Btw-nummer: NL109741432B01
E-mailadres: info@stroomgasvergelijken.nl

Wij gebruiken een veilige verbinding met SSL van Comodo.

veilig

Openingstijden

Hulp en contact

Heb je een vraag of opmerking? Neem contact met ons op.

Stroom Gas Vergelijken 2012 – 2024 De beste stroom & gas aanbiedingen

www.stroomgasvergelijken.nl